Πολλαπλά

Από τον Ιούνιο 2011 το «Ζωγραφείο» ξεκίνησε την παραγωγή μιας σειράς πολλαπλών. Πρόκειται για αναπαραγωγές πρωτότυπων έργων, σχεδίων κτλ. (με τη μέθοδο giclée) στις πραγματικές διαστάσεις τους, που κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό και φέρουν την υπογραφή του ζωγράφου. Όλα τα πολλαπλά διατίθενται (με πλαίσιο ή χωρίς) μέχρι να εξαντληθεί η κάθε σειρά.

Ο όρος giclée παραπέμπει σε μια εξέλιξη στην τεχνολογία της εκτύπωσης. Πρόκειται για εικόνες που παράγονται με σαρωτές υψηλής ανάλυσης και εκτυπώνονται με τη χρήση ειδικών χρωστικών ουσιών (pigments), και όχι των συνήθων τυπογραφικών μελανιών,πάνω σε επίσης ειδικά προετοιμασμένο χαρτί. Η επιφάνεια του χαρτιού προσομοιάζει στο γκέσο (gesso) που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των πινάκων και έχει την ιδιότητα να απορροφά, και επομένως να σταθεροποιεί, το χρώμα. Η συγκεκριμένη μέθοδος παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα εικόνας, ακρίβεια χρώματος και διάρκεια από όλες τις προηγούμενες μεθόδους. Οι αναπαραγωγές δεν χάνουν το χρώμα τους, όπως συμβαίνει με τις φωτογραφίες. Γι όλους αυτούς τους λόγους, τα giclée χρησιμοποιούνται από πολλά μουσεία στον κόσμο (Metropolitan Museum, MOMA κ.ά.).

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα πολλαπλό, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας προκειμένου να αποσταλεί τιμοκατάλογος και άλλες πληροφορίες.

Αλέκος Βλ. Λεβίδης: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Created by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..