Ζωγραφική

Σειρά έργων μικρών διαστάσεων και τετράγωνου σχήματος (36 x36 εκ.), που φιλοτεχνήθηκαν στο διάστημα 2009 - 2018 και πλαισιώθηκαν από κάποια μεγαλύτερων διαστάσεων, που ολοκληρώθηκαν ανάμεσα στο 2002 και το 2018. Η συγκεκριμένη ενότητα προχωράει παραπέρα ένα από τα νήματα του συνολικού έργου μου που πρωτοδιατυπώθηκε στις «Εικονογραφίες» (1988) και στη συνέχεια τροφοδότησε τους «Λουόμενους» (1990) και τους «Δώδεκα πίνακες» (2004).

Όλα τα έργα, μικρά και μεγάλα, διαπερνούν τα όρια της συμβατικής αισθητικής και της αυστηρής παραστατικότητας ανοίγοντας ένα πεδίο αναζήτησης, ζωγραφικού πειραματισμού και μορφολογικής ελευθερίας, που δίνει χώρο στην ασυνέχεια και την αποσπασματικότητα. Τα περισσότερα είναι ζωγραφισμένα σε ξύλο με ακρυλικό, λάδι ή αυγοτέμπερα και ορισμένα με τεχνικές που χρησιμοποιούν κάποια από τα παραπάνω υλικά συνδυαστικά.

Η έκθεση συνοδεύτηκε από μικρό βιβλίο/κατάλογο - πιστή αναπαραγωγή προσωπικού εικαστικού σημειωματάριου με σχέδια και μελέτες για τα έργα. Το βιβλίο κυκλοφόρησε σε 250 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα.

Αλέκος Βλ. Λεβίδης: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Created by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..